Day 3 : 10 PASAL AKU BENCI

salam..

hao semua..kembali dalam ruangan cabaran hari2 anda..kah3.. sejak balik dari RTM terus kot becakap macam pembaca berita bersayap kiri..ok tak paham sila diam.. hari2 sy lagi comel nak cerita tentang perkara yang aku benci..jie...i benci.. i benci...!!!!

1. aku benci dan ayam hidup..sebab ayam goreng aku makan.. dulu masa aku 5 tahun kot, aku suka main depan uma.. maklumlah uma kampung.. 1 ari aku pegi ambil anak anak dan campak tinggi2.. kah3 ni jahat jie.. ibu ayam mane tak puas ati ngan aku..kompom2 la dia shoot aku..kau jie kena patuk beribu oren kat badan..ape cer???? sampai sekarang fobia dengan ayam..bila makan ayam aku gigit2 la ayam tu sampai ke tulang..ehh geram sampai sekarang??
2. aku fobia ngan anjing.. ape pengalaman kau dengan anjing jie?? ce cite kat mak cini meh... kah2.. aku pernah accident sebab kena kejar anjing.. da la accident, kena gigt pulak tu..tak ke haru?? ciap kena samak badan aku ni.. sape tak fobia??? baru2 ni kena kejar ngan anjing lagi.. yang tak puas ati nya aku ni apesal weh ko kejar aku sorang jek??? kawan2 aku ko tak nak kejar.. ko just tengok jek..muke aku spesis manusia yang akan tangkap ko kasuk dalam dog sekuriti ke weh??? sakit ati betul..
3. aku anti lelaki curang.. mai cini aku pacung kepala kau pakai katana yang aku baru beli..ok itu tipu.. aku bukan jenis boleh terima spesis saleh yaakob.. benda yang sangat menyakitkan hati bila boyfren curang.. tapi alhamdulillah, aku tak pernah berada dalam situasi ini.. ada perempuan yang boleh terima lelaki memiliki cinta lain.. tapi tak bagi aku.. hidup berkongsi budak pilihan.. ok setia setia setia..
4. kata kan tak pada perokok.. ok ni satu hal yang memang macam mintak aku tembak kau 45 darjah jarak dekat 30 cm dari aras laut.. kau pehal ha merokok.. kau tau tak setiap kali kau merokok time tu rokok tu da panggil2 kau masuk lubang jumpa mungkar nangkir.. kalau kau tak pikir diri kau, kau patut pikir orang kat sekeliling kau..mereka pun dapat hasil yang sama bila kau lepas kan asap rokok yang mengandungi tar, nikotin tu..cissss!!!
5. aku tak suka bila mana aku moody.. siyes weh tak ada mud.. rasa macam nak bagi orang penyepak jek.. lagi yang dok main2 bila orang series.. saje jek mintak balingan kerusi maut dari aku.. kenapa moody ek?? secara psikologi nye, seseorang u dalam keadaan tak selesa dan sesuatu yang berat dengan bermain di minda.. secara biologi ofcoz la ade kene mengene ngan hormon..ok tak moh da cakap banyak2..
6. aku sangan benci pada penyampuk tak kena masa.. kau tau tak semua orang tengah series.. boleh tak tunggu orang cakap habis dulu baru kau cakap.. jangan kerja nak menyampuk dam macam burung jampuk aku tengok siyes la aku macam nak bagi kau makan kasut 4 inci tu.. 
7. aku paling hangin dengan student yang perli cikgu berlebihan.. tau tak diorang tu cikgu kau.. agak lah weh kalau nak bergurau.. antara cikgu dan pelajar ada batasannya.. sometime diorang can be ur fren.. but diorang still cikgu kau la yang kau perlu hormat.. dah macam jatuh kan air muka sendiri.. peringatan untuk diri aku jugak..
8. aku tak suka bila sakit.. sebab bila sakit jek aku kena paksa jangan pergi sekolah.. aku dah la ketegori student moderate.. dah tu tak pergi sekolah.. kalau sesapae nak aja tak pe.. ni terbiarlah aku terkontang kanting keseorangan nak belajar terkial2.. sebaik i pick up jie..kah3..
9. aku benci pada orang yang cakap besar.. adakah aku tergolong?? sila bagitau awal2.. mudah perbaiki diri.. bila cakap besar segalanya tak jadi.. memalukan diri sendiri..
10. Aku tak suka mat sopan sotong.. be a gental la..wat pe kau nak jadi nyah sepenuh masa.. macam nak piat telinga kau heret macam suster ngesot pergi belajar agama balik.. 
ok tu la serba sedikit perkara yang aku tak suka..tapi suma orang buat..adakah banyak kali tu aku belasah orang..adekah??? jawapannya tidak.. sayagadisbaikmuslimahsejati!!!

AisHaH@Eca/photo..editor

2 comments:

zUlaikha rAzak said...

saya pun anti laki curang!!!say no to my ex yg perangai cam kambing!!!!kah3


usyoo..nak seret cam sista ngensot?terer!kah3

aishah rahman said...

kah3...sila pancung ex2 akak yg perangai mcm tu..seret die mcm suster ngesot..

baru tau ke taffan akak..