Selangit BIRU

saat jari menetuk papan kekunci.....
teringat pulak kat kawan2 di 6RST yang tahun depan da jadi 6AST..
bak kata cikgu Nadiah a.k.a Pn.Nadiah...
"da beasr da budak2 ni..tahun depan da upper 6"
yela tu upper 6..tapi perangai yaa ampun..budak2 lower form pun pening kepala tengok.. kalau letak kat pra-school pun orang percaye..

bila cikgu Juri dan cik Jamaliah a.k.a
miss J benarkan pengawas pakai baju unit beruniform, haa.. bak kucing mendapat ikan..melonjak kegembiraan (bukan saya).. mereka ini ni lah yang make planning nak pakai baju JPAM yang kebetulan waktu tu nanti mingu ke 3 hari isnin..memang kena pakai pun.. yup.. saya tak tercuali.. tak kan la nak buak frame kan baju yang beli mahal2 tu.. sebenarnya hari isnin tu last paper..MUET!!! haa.. hamek ni..yg entahla kenape mesti semua orang seram dengan MUET..
dia bukan hantu pun.. mm.. tapi sebab terigau2 tengok ramai senior dapat band 1 and band 2..

sebnanye... kolam kat sebelah kelas tu da banyak ikan.. tu yang jakun sampai nak berposing sakan kat kolam tu.. sebab exam lambat lagi..
wah korang..bukan nak study (aku pun).. nampak kamare terus gile.. siapa la mangsa nye si tuan punya kamere.. saat akhir sekolah ni mesti la nak kumpul seberapa banyak gambar untuk tatapan generasi akan datang.. buat ingatan selepas perpisahan..


suke gambar ni..


lolipop pujaan ku tak pernah lepas dari tangan..


yang muka tak di kenali de sebelah che tu suka makan epal..tu la couple che..


yang buat aksi menggoda nyah ni tuah..couple nye iqa..


waktu ni lah last kitorang ramai2 dalam lower 6 ni.. sebab last paper.. tinggal dua hari sebelum cuti panjang, masa tu tinggal 7 orang je dalam kelas..
crew yang masih hidup :
aku
hawa
ema
edy
zahid
zaid
iwan

yang lain semua dah balik kampung..cikgu lagi lah..kitorang belum abis exam dia dah hilang dulu.. tau la nak kawen.. ape2 pun, jumpe korang kat upper 6 nanti yaa..
tapi kalau rasa2 nak buat homework ramai2 kat sekolah jemput2 la beta kat sini..


2 comments:

Nur said...

huhuu..cumel nye kak eisha pkai bju JPAM..KAWAIIII!!!!!..<3

aishah rahman said...

yup..adek pun lagi kawai ni..
wajah berseri bila cuti makin dekat..