NEW LIFE : AS WOMEN, NOT A GIRL

salam..

Musim tengkujuh ni sangat2 sejuk hingga ke tulang hitam.. tapi diri ni penuh dengan lemak dan masih aktifkan kipas.. ok... intro tah apa2.. haha.. setiap manusia melalui peredaran masa dan usia.. memakin tua semakin berubah muka.. macam tu jugak aku..

Aku baru habiskan zaman persekolahan.. yela baru habis exam rasanya seminggu lepas.. 13hb habis exam, 14hb di panggil interview, 15hb kerja.. itu lah yang aku nak ceritakan.. aku bukan lagi penganggur yang berjaya.. tapi aku adalah kerani yang berwibawa..eleehhhh... kerani aje???

Bermula lah kehidupan aku sebagai wanita bekerjaya.. cewaahhh.. setiap hari pukul 8.30 pagi dah terpacak dalam office menunggu bos datang.. dan 5 petang boleh kunci office.. tapi 1 tgh hari lunch time.. itu lah life aku sekarang.. aku pun tak tau kenapa begitu cepat Allah bagi aku rezeki.. senang betul dapat kerja.. tapi tu pun atas recomend mak cik aku..

Alhamdulillah, aku boleh kerja.. masa first2 tu agak kekok.. sebab aku tak tahu apa yang patut aku buat.. tapi lepas bos aku ajar, better then never.. aku boleh buat.. ingatkan senang je jadi kerani ni.. tapi boleh tahan susah la.. apa pun, cari rezeki tu pentin dari duduk goyang kaki kat rumah dah susah kn mak bapak..

At lease, aku ade income untuk bagi mak abah aku.. sekurang-kurangnya aku dapat balas jasa mak abah aku.. tak banyak sikit pun jadilah.. nanti dah kerja bagus2 baru boleg balas jasa banyak.. errr... tapi ni kerja bagus ok..

Mm, apa pun ni lah life aku sekarang.. as women, yang dah ade kerja : tapi kerjaya ke??? ok konpius.. dan bukan lagi girl, yang tak fikirkan masa hadapan..

Dan inilah namanya kehidupan..

2 comments:

zUlaikha rAzak said...

wewitt..kemaennn..pas nih boley lah minx belanje.ehem3...!hahaha;D

Qaseh Puteri said...

eh3.. nk belanje hape ek??? err blueberry cheese tart?? haha.. kempunan..