PERJUANGAN PERTAMA

salam readers..

hari ni nak cerita pasal perjuangan pertama.. iaitu MUET SPEAKING TEST!!! waa... seram tak??? speaking sesuatu yang mencabar bagi aku la kan.. bukan senang orang yang tak pandai speak english macam akuni nak speak..speak spontan.. kre tu ok lagi la.. speaking akan berjalan selamat 3 hari, isnin selasa dan rabu..aku ni hari isnin, group 2, 10.30pg..waa..

speaking ni 2 task..A and B,

Task A ni untuk individual Presntatation..
dalam tast A ni ade candiadate A, B, C, dan D.. setiap candidate di beri situasi yang sama tetapi soalan yang berbeza. aku ni candidate C..harap2 la tak student yang absent mase speaking nanti.. kompom la aku naik candidate..

Task B ni untuk group discussion..
dalam task B ni candidates di beri masa 10 minit untuk melakukan perbincangan mengenai situasi yang di beri dan bincangkan point mane yang sesuai untuk situasi yang di berikan,, paham tak? ok baik kau pahamkan betol2..nanti kau nak amek test kan senang..

semalam bersama kawan2 lain praktis speaking..dapat 2 kali speaking.. Alhamdulillah sebab aku berusaha.. thank kawan2..thank tu kak tasya sbb blanje makan.. macam tau jek kt ni da lapa tahap tenuk.. ape pun, untuk rakan seperjuangan, do the best.. maksimumkan minda korang semua untuk yang terbaik dalam speaking nanti.. Chaiyok!!!



AisHaH@Eca/photo..editor

No comments: