GEGARAN DI PENANG

Assalamualaikum..

Hari ni sngat lega dan terasa burden tu da lepas.. sebab........ paper finance dah lepas.. Alhamdulillah.. walaupun two more paper ti go but, macam dah habis paper rasa nya.. walau macam mana pun, jihad tetap jihad.. two more paper la..

Dan semalam, sesuatu berlaku.. sekitar pukul 3++ petang semalam aku rasa kenapa pening semacam ni.. mungkin otak dah penat dengan finance kot.. aku cuba betulkan duduk kt kerusi ni.. walaupun telingan di sumbat headphone, aku dengan roomate yg lain cakap pasal pening.. eh, pening berjemaah ke ni..

Sume cerita saat pening yang diorg rasa.. aku pun.. aku pun.. tetiba rasa macam something.. terus aku bukak FB la nk tau ape cerita.. confirm la ramai akan post kalau ada pape belaku..

Ok post pertama aku dapat dari sorang budak diploma.. Ada gegaran sekitar kampus.. ok, batul la apa aku rasa tadi.. aku tunggu post seterusnya.. dari pegawai HEP.. hamek sekali dia post gegaran tu kuat sampai pakat nak turun dari tinggat 8.. dan post seterusnya pelajar yang bersama dengan beliau kata barang2 sampai jatuh.. punya kuat gegaran.. tapi di kolej delima ni rasa sipi2 je..

Mm.. betullah ada gegaran.. tapi effect dari gempa kat mana?? dalam fikiran terfikir Indonesia.. mula la suroh kawan cari mana2 sumber.. dan sorang roomate aku jumpa..

Gempa Bumi Kuat di Sumatera Utara, Indonesia
Pada 02 Julai 2013, 03:37 petang

Satu gempa bumi Kuat bermagnitud 6.1 pada skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara, Indonesia pada 03:37 petang, 02 Julai 2013. Pusat gempa bumi terletak di 4.7° Utara dan 96.8° Timur, 65km Barat Daya dari Lhokseumawe,Indonesia, 385km Barat Daya dari Balik Pulau,Pulau Pinang.

GEGARAN dirasai di P.Pinang, Kedah, Perak, Selangor dan Melaka. Tiada ancaman tsunami kepada Malaysia.

Jabatan Meteorologi Malaysia sedang memantau perkembangan ini dan akan memaklumkan maklumat yang terkini.


SubhanaAllah.. Peringatan dari Allah.. Allah nak kita sentiasa ingat mati.. Supaya dapat jaga iman, bertaubat dan kumpul seberapa banyak amalan kat dunia ni..

Dan peringatan untuk diri sendiri.. Now, two more paper.. jihad.. Doakan aku berjaya dan selamat habiskan final sem 2 ni.. Assalamualaikum..

No comments: