RAMADHAN 2013

Assalamualaikum..

Tak sangka dah ramadhan.. berakhirnya paper final exam, bermulanya cuti, bermulanya puasa.. Dam macam biasa perpuasa dirumah.. tapi tanpa apa-apa kerja.. niat nak tolong mak su buat kuih raya.. tahun ni mesti dia dapat tempahan kuih banyak.. tapi mesti malam..

Sem 2 dah habis.. sem ni alhamdulillah di kurniakan kawan2 yang banyak support, memahami, boleh jadi sahabat, boleh jadi family, boleh jadi kakak or adik, aktiviti rohani yang sangat membantu mengeratkan hunbungan antara kita.. sebagai tutor dalam study all most..

Alhamdulillah, aku tak pernah ada terasa dengan korang.. even, sakat menyakat, usik mengusik, kacau mengacau tu aku anggap gurauan.. gurauan berkasih.. hahahaha.. insyaAllah persahabatan di universiti ni akan jadi kenangan satu hari nanti..

see u all next sem..

Kedatangan ramadhan ni aku harap, aku dapat sucikan hati.. berusaha memaafkan.. tingkatkan amalan.. dan paling penting, berusaha elakkan perkara yang lagah.. insyaAllah.. Walaupun, ramadhan kali ni tak macam dulu..tapi tak pa.. family kan utama.. family di hati.. yang selalu support aku pun family..

Rasulullah s.a.w bersabda : barang siapa yang mendirikan malam2 dalam bulan ramadhan kerana mengharap iman dan pahala (Dari Allah) nescaya diampunkan dosa2nya yang telah lalu.Selamat berpuasa, tingkatkan amalan, tingkatkan ketaqwaan..

Assalamualaikum..

2 comments: