ALAMAK KELEWATAN NAK UCAP SELAMAT HARI GURU

Salam.. Hai..

Dah setahun masa berlalu.. Teringat kembali tahun lepas sambut hari guru di sekolah, handle program supaya semua orang berpuas hati dan tak boring.. Rindu nya waktu tu.. Dikelilingai junior comel2 yang support akak abang untuk menjayakan program ni.. Akak sangat hargai ye adik2..

Dan sekarang, khabarnya suasana dah tak macam dulu.. Sambutan yang hambar dan kurang menyeronokkan.. Tak ape.. yang penting, ucapkan Selamat Hari Guru kepada guru2 yang telah memberi tunjuk ajar kepada korang.. Hargailah dia selagi kita dibawah tanggungjawabnya..

Nak kongsi rahsia aku dengan cikgu aku la.. nak tau???

1) Masa form 4, first day and first month belajar Add Math dengan Cikgu yang bernama Azhawani.. yup cikgu tu sangat la bagus mengajar Add Math.. jadi my favret teacher la.. Exam cun je dapat B+.. Tapi tahu tak cikgu, lepas cikgu pindah je, saya belajar Add Math dengan cikgu lain, habis terjuman semua.. tak paham dan susah nya nak paham.. asyik2 G je..

2) Masa darjah 2, yup aku baru masuk sekolah baru, SK Taman Molek.. Second day tukar bas sekolah dah kena tinggal sebab lambat keluar.. wuwuwuwu....T__T menangis aku kat situ.. Berjalanlah longlai sambil teresak2 nagis sebab kena balik jalan kaki dengan umur baru 8 tahun..

Tiba2, seorang cikgu bermotosikal lalu di sebelah dan bertanya :
" Kenapa menangis?? "
" Saya kena tinggal bas. "
" Rumah awak kat mana ??"
" Kampung Baru. "
" Awak tahu jalan balik rumah.??"
" Tau.."

Cikgu tu pun hantar aku balik ke rumah dengan selamat.. Cikgu tu lah yang ajar aku matematik darjah 6.. mm Cikgu Zakaria.. Dialah yang ajar aku apa itu matematik, yang sebelum ni tak pernah nak lulus matematik dari darjah 3 sampai darjah 5.. Nampak sangat kurang pandai nya.. dia ajar aku sampai jadi top 3 student dalam kelas dan bertanding quis matematik pasca UPSR..

Tahu tak cikgu??? yang sebenarnya rumah cikgu sekarang berada di belakang rumah saya.. tu pun anak cikgu yang cakap.. Siti Humairah.. Junior kesayangan saya.. hehe.. Tapi saya pun tak tahu rumah cikgu yang mana 1.. hihi..

2 cerita jelah nak kongsi.. hehe.. jom tengok gambar sekitar majlis sambutan Hari Guru tahun lepas.

Hasil kreativiti senior2 form upper 6..

With my assistance a.k.a my twin..haha sangat la kan..

With my class teacher.. We all miss u..

Aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU buat semua guru yang telah mendidik aku sejak tadika hingga berjaya menjadi dewasa.

No comments: