TRAGEDI RAYA 2011

salam..

hai semua.. selamat hari raya.. nampak nya raya tahun ni bersebelahan dengan sambutan hari kemerdekaan.. selamat hari kebangsaan ke 54.. tapi sesuatu la yang sepoil pada raya tahun ni.. tapi ape kate kt cerita dari A dulu k.. macam biasa la aku akan balik kampung yang 1 tu.. mane lagi kalau bukan batu pahat.. setiap taun ke citu jek..tapi kalau da kawen ke lain pulak kan.. hik hik hik...muke gatal patbelas.. ok jom kita role baca apa yang berlaku sepanjang tiga hari hari ni ok..

1 syawal
bangun pagi yang agak liat lagi mahu tunaikan kewajipan.. auww.. sdapnya tido kat kampung kan.. aku rasa syaiton berlari2 keluar jail suroh aku jangan bangun.. tidur lah..tidur la..hari masih mudah.. perrghhh.. hingat aku dengar ke??? sori naik moto kawasaki la.. semua orang dah gi solat raya baru aku mandi dan pakai baju raya comel..huhu.. dah comel2 ni mstilah nak mintak wet raya kan.. waaa.. tahun ni aku dapat 10 sampul wet raya.. dan 3 lagi tak bersampul..huhu.. ade 1 sampul ni bile aku bukak.. mak oi la mak jemah kate... 50 hingget dol dalam dia.. bia betik?? kayo ni kasik wet raya 50 hinggit.. dah bersalaman di hari lebaran mestilah time tu konvoi beraya.. kali ni ada mak long.. sebab family mak long jek da 3 kerate.. family aku 2 kereta..dan family mak cik 1 kereta.. oleh kerana kereta abah rosak jadi konvoi 5 kereta dari batu pahat ke muar.. dah melantak kat sana time tu balik parit kaspan semula.. ondaway nak blik tu......ha kau tengok la pic ni,
tak dapat di gambarkan perasaan abang ku..kereta di sondol oleh pihak tak btanggungjwab...isk isk isk..

begitulah kejadian malang menimpa abang aku...raya pertama tu jugak tengok cousin2 main mercun.. katanya pukul 12 tgh malam sambut merdeka.. tapi, kul 8.00 dah berdentam dentum kat luar tu.. haila kan.. mercun oleh cousin2 VS meriam tanah oleh adek aku..melawan-lawan nyah...aku??? aku ni main mercun pop2 tu bleh la.. sekadar melihat saje... tak ade sambutan merdeka.. pukul 11 lagi semua da senyap kecuali asakar meriam yang tidur pukul 3 pagi..ngeh3...aku pun tidur awal..

2 syawal
raya kedua ni, aku dan family dah bersiap2 pulang ke rumah..tapi sebelum tu kitorang singgah rumah besan mak aku la..abang aku nye mentua punye nenek kat air baloi.. tahun ni tak beraya pun rumah sedare2 di belah abah.. kereta la buat hal.. haila kan.. sampai jek kat rumah nenek baik nye parking kan.. dua2 kereta ade bekas excident..tengok ni..
kereta abang dengan abah same jek..cenggini lah raya..

begitu lah raya kedua..lepak pergi raya kat rumah nenek ni terus balik rumah.. baru tinggalkan rumah 3 ari dah berhabuk bilik.. abis semua baju di basuh.. begitulah kan..

3 syawal
waaa... bile tengok kalender 3 syawal nih dah kire cerita sedih.. sob sob sob... pagi tu ngedate dengan my incik emy.. hikhikhik..nih apesal gegatal kan belog jejari runcing dulu...hehe... kitorang gi makan piza.. lepas ni entah kan bila dapat jumpa..lepas rindu ketat2 ni..



bju rye kt thun ni...comel x??pinky2..

ye begitulah raya tahun ni..mungkin hari2 lepas ni raya dengan kawan di kelas ajelah gamaknye.. papeun, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ya kawan2.. yang penting, pandu lah kenderaan dengan hati2.. inganlah insan yang di sayangi dan menyayangi..agak perkara buruk tidak terjadi..salam syawal..

6 comments:

Emmy Nur said...

hmm nice post..

aishah rahman said...

hehe...slmt braye kat unisza k..

zUlaikha rAzak said...

haha..kater berpiza brsame.nih mane nye muke MIE tuh.nak interprem sorg lah tuh:D

aishah rahman said...

almak..mke MIE kt xdede la..x amek pn...mst die cdih ni...

MIE said...

yela..sape la kite ni kn...
x diperlukan pn kat cni...
biala die inteprem sorg2..

Ain said...

waa terok gk ek keta tu kena sondol :O